Miért lett a Cabernet Sauvignon a Hajós-Bajai borvidék zászlós bora? Rögtön megérted, ha megkóstolod ezt a remekbe szabott példányt. 

Már a színe is elegáns, csillog, mint a rubin. Komoly hangvételű bor, ez már illatán is érzékelhető. A feketeribizli fanyar gyümölcsösségéhez vegyülő pikáns feketebors lendületes kezdést ad. Friss törköly és mazsola illatjegyei becsempésznek egy kis kedvességet, végül az érlelésből származó istállószag teszi teljessé az eleganciát. Ízét az érett gyümölcsök és az édes fűszerek határozzák meg: az illatban megjelentek mellett meggyet, vaníliát érezhetünk, melyeket megtámogat a bor bőséges, ám érett és bársonyos csersavtartalma. A sokrétű és intenzív ízvilág mellett a bor harmóniája is tökéletes, ráadásul épp abban az érettségi állapotában van, amikor teljes pompáját megmutatja. 

Kiemelkedő minőségű bor. Megmutatja, hogy a szőlőfajtából, a termőhelyből és a hajósi borkészítési hagyományokból mi hozható ki a legjobb esetben. Minden világok legjobbikában ilyen lenne egy hajósi Cabernet Sauvignon. Míg az ideális világ sajnos csak gondolatkísérlet, ez a bor egészen valóságos! Ajánljuk platonistáknak, Cabernet-rajongóknak, a klasszikus darabok kedvelőinek. Elegáns ajándék, ünnepi asztalra való bor.

Röviden

Száraz vörösbor

Testesség: testes
Savtartalom: közepes, kellemesen lesimult

Ízprofil: érett gyümölcsös, fűszeres, fanyar

Étel: vaddisznópörkölt