A fajtajelleget tisztán megjelenítő, ízlésesen elkészített, populáris stílusú bor. Illatában és ízében a gyümölcsös és fűszeres jegyek a meghatározók: málna, feketebors és pirospaprika, pontosan ahogy a Cabernet Sauvignon-tól elvárjuk. Tannintartalma lágy, a hangsúly inkább a savakon van. Fanyarságot a csersav helyett inkább csak egy enyhe vegetális jegy ad.

Gyümölcsös íze, közepes teste, mérsékelt tannintartalma és frissítő savai könnyen fogyasztható borrá teszik, mely méltán számíthat a fogyasztók széles rétegének érdeklődésére. Ez a bor ideális választás lehet nagyobb összejövetelekre, nincs benne rizikó, ízleni fog mindenkinek. Magyaros ételekhez, húsokhoz, grillezéshez is kiváló, fűszeres ételek mellett is megállja a helyét.

Nem túl nehéz, de tisztességes tartalommal bír, és étellel érvényesül a legjobban. Igazi jó gasztrobor, amiért kapkodnia kéne a vendéglőknek, ha olyan időket élnénk, amikor jó kis helyi vendéglők házias ételeikhez zamatos helyi borokat kínálnak. Azért, ha mégis megkísérelnénk megidézni valamit Krúdy Gyula illatos emlékekbe révedező világából, és otthoni kemenceizzításra, bográcsfüggesztésre, nyárspörgetésre, tárcsaállításra adjuk a fejünket, és még egy rendes bor beszerzésére is van gondolatunk a gasztronómiai aktus méltóságát biztosítandó, nem kell messzebb mennünk a Beck Pince bíborszínnel csillogó Cabernet Sauvignon-jánál. 

Röviden

Száraz vörösbor

Testesség: közepes
Savtartalom: közepes

Ízprofil: gyümölcsös

Étel: lacipecsenye