Optimizmus, derű és a jövőbe vetett bizalom érzéseit közvetíti a Huber család. Pincéjüket avantgarde részletek teszik izgalmassá, boraik viszont nem borzolják az idegeket: csalhatatlan arányérzékkel lőtték be őket a klasszikus és a modern stílus közti arany középre.

Lázas munka folyik a présházban, amikor belépünk: Anikó és Krisztián címkézi, dobozolja a borokat, közben pár turista épp fizet és távozik. Tegnap kóstolni voltak itt, most visszajöttek vásárolni. Az ilyesmi jó jel… Anikó előbb hellyel, majd kávéval kínál minket. Megcsodáljuk a kézzel készített asztali futót, falidíszeket, majd a szintén egyedi design alapján készült kávéscsészét. Sok apró részlet dícséri a házigazda keze munkáját, otthonossá, egyedivé téve a vendégfogadásra berendezett présházat. Az épület előtt lampionokkal megvilágított teraszon, kényelmes babzsákokon lehet pihengetni, borozgatni. Amíg a felnőttek ezt élvezik, addig a gyerekek birtokba vehetik a nekik szánt játékokat.

“Bocs a kupiért, muszáj címkéznünk, eléggé fogynak a boraink – szabadkozik Anikó – nem is tudom, mit fogunk árulni decemberben. Bár addigra már lehet, hogy úgyis a felújítással fogunk foglalkozni.”

A kis présházhoz ugyanis három szomszédos társa csatlakozik, amiket a télen terveznek összenyitni és szépen felújítani. Így egy 60 főt is befogadni képes rendezvényteremmel fog gazdagodni a Pincefalu. Huberék ezen kívül is teli vannak ötletekkel és tervekkel, kisebbektől a nagyobbakig: szálláshely, csomagajánlatok, teraszbővítés, melegkonyha… 
Van is mireföl fejleszteni, hiszen a pince jelenlegi közönsége hamarabb felvásárolja az éves termést, mint hogy a következő évi bor elkészülne. Most 1,5 ha területről szüretelnek, de szeretnék 3 ha-ig bővíteni területeiket, egyúttal új fajtákat is felvenni kínálatukba.

A pincébe leereszkedve látható, hogy itt már megtörtént a felújítás. Négy pinceág egyesül szépen kiboltozva, átjárókkal összekötve. Az egyikben a muzeális tételek pihennek, a másikban új fahordók sorakoznak. Mindennek megvan a helye, csak egy picike acéltartály téblábol az egyik sarkon. Késői szüretelésű édes bor van benne töppedt, botrytis-es szőlőből készült, tulajdonképpen véletlenül. “Nem is tudjuk, hogy lepalackozzuk-e” – kommentálja Anikó, minek hallatán az a rémisztő gondolat merül fel bennem, hogy ez lehet, hogy a pince legértékesebb bora és nem is biztos, hogy kapható lesz, de hát egy kis rejtély talán maradhat a történetben, legalább lesz miért visszatérnünk.

A pince csapatát hárman alkotják: János 2008 óta készíti a borokat. Húga, Anikó 2011-ben kezdte tanulgatni a szakmát. Ma már minden idejét a pincére szánja, ebben látja a jövőt. Párja, Krisztián személyében pedig egy gyakorlott vendéglátóst és lelkes szakácsot is nyert a vállalkozás.  

 

Palackos borok

Zöldveltelini 2021

Cserszegi Fűszeres

Eleven Rozé 2021

Cabernet Sauvignon

Kékfrankos

Poharas fogyasztás

van

Ülőhelyek száma

20

Étkezési lehetőség

előzetes egyeztetéssel

Szállás

nincs

Merre, mikor, hogyan

Hajós-Pincefalu, Csárda sor 7.

+36 70 330 6870
+36305483904

info@huberpince.hu

Nyitva: Sze-P: 13-17h, Szo: 10-20h, V: 10-17h

 

Kóstolási jegyzet

Borajánló: Huber Pince Eleven Rozé 2021

Borajánló: Huber Pince Eleven Rozé 2021

Borajánló: Huber Pince Zöldveltelini 2021

Borajánló: Huber Pince Zöldveltelini 2021.