A narancsbor meglepő dolog, ez a konkrét narancsbor pedig még azon belül is furcsaságok sorával feszegeti a megszokások határait. Csak röviden: narancsbornak azt hívjuk, amikor fehér szőlőből a vörösborokhoz használatos technikával készítenek bort. Tehát nyílt kádban, héjon erjesztik az alapanyagot, majd a bort érlelik, akár fahordóban is.
A Wicker Pince narancsborának fajtaösszetétele már önmagában megér egy misét: Zalagyöngye, Lakhegyi mézes, Olaszrizling, Kunleány, Bianca, Saszla, Cserszegi Fűszeres, Szlanka. Öreg, vegyes ültetvény bora. Nem készül minden évben, csak amikor alkalmas az évjárat.
A bor száraz, de ízvilága túlérett szőlőről tanúskodik. Színe meglepően halvány, persze mihez képest. A fehérboroknál sötétebb, halvány lazacszín csillogású borostyánsárga. Illatában rendkívüli gazdagságot mutat. Dióra, nyers fára, avarra emlékeztető nehéz jegyek adnak egy fanyar alapot neki. Utánuk azonban aszalt gyümölcsök, érett sárgabarack és naspolya következik, végül édes fűszeres és sherry-s jegyekkel fejeződik be az illatok sora. Ez a gazdagság ízben is felsorakozik, kiegészülve némi csersav és a dús beltartalom adta bársonyos érzetekkel.
A narancsbor egyelőre kevésbé ismert rétegműfaj, ennek ellenére a Wicker Pince Narancsbora egy közönségkedvenc. Sikere indokolt is, a narancsborokkal való ismerkedést érdemes ezzel a frissebb ízvilágú, könnyedebb, ám annál izgalmasabb tétellel kezdeni.

Röviden

Száraz fehérbor

Alkohol: 13 %
Testesség: közepes
Savtartalom: hangsúlyos

Ízprofil: rendkívül összetett

Étel: beef jerkey