Ez itt nem Spárta! Sőt, messziről sem emlékeztet semmilyen spártai szigorú dologra ez a bor, ugyanis egy kifejezetten kedves és szelíd tétellel van dolgunk. 80%-ban Olaszrizlingből és 20%-ban Muskotályból készült. Nevét a mennyiségről kapta: az első évjáratában 300 palack volt belőle.
Illata túláradóan muskotályos, csak úgy tolong benne a sok-sok virágos, gyümölcsös és édes fűszeres jegy. Mellettük megbújva, de érzékelhetően egy komolyabb vonulat is húzódik némi fanyarkás, krétás illatjegy formájában.
Ezek után meglepően mély ízérzetű bort kóstolhatunk. Ez sokkal több, mint muskotály. A jó Olaszrizlingekhez méltó testet, kellemes savakat és fanyar, almás, fehér barackos, mandulás ízvilágot mutat fel. A hangsúlyt a picit magasabb alkoholtartalom vonja magára, de ez még belefér ebbe a borba. Idővel, ahogy szellőzik és melegszik a pohárban, egyre jobban kibontakozik, ezért érdemes szép lassan kóstolgatni, hogy mindig felfedezhessünk valami újat benne.
Ez a bor nagyszerű, mint egy nő, aki szép is és okos is. Kezdetnek levesz a lábadról a muskotályillattal, aztán minél több időt töltesz vele, annál több értékét mutatja meg, amíg rá nem jössz, hogy milyen komoly dolgot találtál. Nem fogod elfelejteni.

Röviden

Száraz fehérbor

Alkohol: 13 %
Testesség: közepes
Savtartalom: közepes

Ízprofil: gyümölcsös

Étel: tenger gyümölcsei