Előrebocsátom: a bor jó. Mielőtt azonban a részleteibe merülnénk, elidőznék egy gondolatnyit azon, hogy ilyen fiatal borász kezei alól ennyire régimódi bor került ki, és hogy ez milyen szép dolog. “…mert nekünk fontosak a hagyományok!” – hirdeti a Knehr Pince logója, és ez nem csak reklámszöveg és nem marad meg teoretikus szinten. A hagyományokat ismerni: műveltség. Hagyományőrző tevékenységre időt szánni modern életünk mellett: konzerválás. Mindennapi életünket és munkánkat úgy folytatni, hogy az elődeink által ránk hagyott kulturális felépítménnyel a naprakész szaktudás, korszerű technológiák, a tudományos háttér és információs vívmányok épp úgy és annyira kerüljenek interakcióba, hogy azt lényegileg ne változtassák, de örökségünket aktuálisan alkalmazhatóvá tegyék: ez az élő hagyomány. Kézzelfogható példaként álljon itt ez a bor.

A lehető legkevesebb beavatkozással, minimális kénezéssel, derítés és szűrés nélkül készült. Természetes élesztőflórával, nyílt kádban héjon erjedt, ahogy Hajóson szokás. 

Illatában a friss törköly és cseresznye a legfeltűnőbb jegyek, felettük ibolya és édes széna jegyei lengnek. Ízben is visszaköszön a törköly nehezebb, feketeribizlis, földes, fás jelleggel kísérve. Idővel, ha hagyjuk a pohárban szellőzni, kibontakozik egy édes, vaníliás íz, a bor összhatását egyre melegebbé, otthonosabbá téve.

Régimódi, de ebben a műfajban kiváló, nosztalgikus hangulatú bor. A klasszikus ízek kedvelőinek ajánljuk, olyan népzenei ihletésű könnyűzenével, mint a Góbé zenekar, illetve a nagymamánál elköltött családi ebédekre is jó választás ez a bor.

Röviden

Száraz vörösbor

Testesség: közepes
Savtartalom: közepes, tanninhangsúlyos

Ízprofil: kék bogyósok, földes

Étel: halasi savanyúmáj hagymával