Már felbontás előtt, ránézésre is gyanítható, hogy a rozémezőnyben ez egy komolyabb darab, hiszen sötét színű rajnai üvegbe töltötték. Jó döntés volt, a design így tükrözi a bor jellegét. 

Alapanyagául két rész Zweigelt és egy rész Cabernet Franc szolgált. Az ültetvényekről a vörösbornak és a rozénak szánt termést egyidőben szedték le. A szüret időpontja a vörösborhoz volt igazítva, így a rozé is a teljes érésben lévő szőlőből készült. Spontán erjedt, kíméletes derítést követően szűretlenül került palackba. 

A pohárba töltve lustán mozgó, középmély lazacszínű bort láthatunk, a komolykodás azonban rögtön fölenged, amint megérezzük intenzív szamóca- és málnaillatát. Megérkeztünk – gondolhatnánk – ilyen egy jó rozé, de nincs vége ennyivel, mert bejön a képbe az édes, vadvirágos mezőillat, mészkő és kovakő jegyeivel megfűszerezve. Kóstolva az intenzív gyümölcsösség, az olajos állag és a selymes savtartalom igazán szép egyensúlyát élvezhetjük. Ízében a meggy és a szeder uralkodik, hozzájuk tökéletesen illő tejszínes és marcipános jegyekkel kiegészülve. 

Ez mind egy rozéban: nem mindennapi dolog! A rozé általában uniformizált, divatos műfajában ez a bor egy merészen egyedi kézműves remek. Ajánlom azoknak, akik a rozét egysíkú bornak ismerték meg, és kíváncsiak egy új dimenzióra.

Röviden

Száraz rozébor

Testesség: közepes
Savtartalom: közepes, selymes érzetű

Ízprofil: piros bogyós gyümölcsök, gyógynövények